این مقاله با همکاری دکتر اشرف السادات پیرونذیری در همایش کشوری دانش موضوعی- تربیتی آموزش دانش محتوا- آموزش الهیات در سال 1397 در دانشگاه فرهنگیان گیلان ارائه شده است.

چکیده

این مطالعه با هدف آسیب‏ شناسی متن کتاب‏ های دین و زندگی مقطع متوسطه، آسیب‏ شناسی فرایند تدریس، چگونگی انطباق شرایط اجتماعی و موضوعات کتاب‏ های درسی و گونه ‏شناسی شیوه‏ های مواجهه‏ دانش ‏آموزان با موضوعات دینی انجام شد. روش این تحقیق کیفی و با استفاده از اسناد موجود و مصاحبه‏ های میدانی بوده است. جامعه‏ آماری پژوهش را نیز مربیان درس دین و زندگی در مقطع متوسطه تشکیل دادند. پس از تحلیل داده‏ ها، نتایج نشان از سه آسیب عمده در محتوای کتاب‏ های درسی داشت که عبارتند از آسیب‏ های کمیتی (حجم)، آسیب‏ های کیفی- محتوایی، آسیب‏ های کارکردی. همین سه آسیب منجر به بروز سه مشکل در تدریس شده که مربیان را با کمبود زمان روبرو کرد و استفاده از شیوه‏ تدریس سنتی در مدارس غلبه پیدا نمود و در ضمن، تضاد امر اجتماعی و امر دینی نیز پدیدار گشت. آسیب‏ های کارکردیِ محتوای کتاب به مقاومت دانش‏ آموزان برای پذیرش مباحث دینی انجامید و آسیب‏ های کیفی- محتوایی نیز تضاد شرایط اجتماعی و آموزه‏ های دینی را بیشتر نمودار کرد. مجموعه‏ این شرایط، سه شیوه‏ مواجهه در میان دانش‏ آموزان را پدید آورد که پذیرش در مورد موضوعات منطقی، رد و انکار در برابر موضوعات متضاد با شرایط اجتماعی و مقاومت در برابر پذیرش موضوعات استدلالی را به وجود آورد که بسیاری از معلمان این شیوه‏ های مواجهه را با طبقه‏ اجتماعی دانش ‏آموزان مرتبط می‏ دانستند.

مفاهیم کلیدی: آسیب‏ شناسی، متن کتاب دین و زندگی، شیوه‏ مواجهه، فرایند تدریس، دوره متوسطه

آسیب‏ شناسی آموزش درس دین و زندگی در مدارس دوره‏ متوسطه از نظر مربیان آموزشی

های ,آسیب‏ ,اجتماعی ,شیوه‏ ,موضوعات ,سه ,آسیب‏ های ,دین و ,اجتماعی و ,شرایط اجتماعی ,و زندگی

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

یادگیری و خلاقیت ذهنی کانال تبلیغات درسی و کنکوری ، گروه تبلیغات کنکور و آموزشی cArpE diEm وبلاگ تخصصی امور حقوقی و قراردادی دکتر شبنم شاه طاهری مدیریت فایل چیز هایی هست که نمیدانی ... آینه ها فرهنگی کتابخانه های عمومی ساری خاطره دانلود بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. SolidWorks